Facebook

Istoric

1970
James Hale de la Daisy Manufacturing inventeaza si inregistreaza patentul pentru cel ce avea sa devina primul marker de paintball. Initial, acesta era folosit in industria forestiera pentru a marca trunchiurile destinate taierii, si de asemenea de catre fermieri, pentru marcarea vitelor. Mai tarziu a fost comercializat pentru paintball sub denumirea comerciala NELSON.
 

27 iunie 1981
Prima partida de paintball a avut ca protagoniste 12 persoane, intre care Hayes Noel, Robert Gurnsey, Charles Gaines-personalitati binecunoscute la acea vreme pe Wall Street. Strategia aleasa a fost "capture the flag". Castigatorul-Ritchie White-a reusit sa captureze steagurile fara sa fi tras nici macar un singur foc.
 

Aprilie 1982
Se deschide primul teren exterior de paintball in Rochester, N.Y. de catre Caleb Strong, unul dintre actualii actionari ai PMI Northeast.
 

1982
Charles Gaines inregistreaza paintballul ca fiind "jocul national de supravietuire "(NATIONAL SURVIVAL GAME-NSG). Articole referitoare la primele meciuri de paintball apar in marile publicatii nationale din Statele Unite.
 

1983
Are loc primul Campionat National NSG, cu un premiu de 14000 USD. Se deschide primul teren exterior in Toronto, Canada.