Facebook

Teambuilding Indoor

Training Pentru Dezvoltare Organizationala
<<click pentru detalii>>

Training Pentru Dezvoltarea Functionala
<<click pentru detalii>>

Training De Vanzari
<<click pentru detalii>>

Team Building

Acest tip de exercitii au rolul de a ajuta echipa sa rezolve diverse probleme intr-un timp dat, si cu o limita de obiecte pe care le pot folosi. Scopul exercitiilor este acela de a intari increderea in cadrul echipei, de a accentua comunicarea intre membrii echipei si de a facilita asumarea raspunderii.

Acest tip de exercitii se bazeaza pe cresterea increderii in cadrul grupului. Cu cat indivizii ajung sa se cunoasca mai bine unii cu altii in termeni de valori si experiente de viata, cu atat nivelul increderii creste. Jocurile din acest pachet trateaza diverse probleme ce pot aparea la nivelul comunicarii in cadrul echipei.

Cresterea increderii asigura de cele mai multe ori eficienta unei echipe. Increderea vine nu numai din ce spunem, ci si din ce facem. Cand se traiesc momente in care celalalt demonstreaza ca e demn de incredere, acestea sunt simtite apoi in orice aspect al relatiei cu acea persoana. Pentru construirea unui nivel ridicat de incredere, se poate apela la jocurile din acest pachet, care se bazeaza preponderent pe activitati fizice, in sensul ca grupul trebuie sa confere incredere fiecarui membru.

Fiind alcatuit din jocuri care ajuta membrii echipei sa se cunoasca mai bine intre ei, acest calup de exercitii este folositor pentru a crea o echipa unita si devotata, in care fiecare sa se identifice cu ceilalti colegi, si in care membrii sa fie constienti de beneficiile acestei apartente la grup.

Una dintre conditiile succesului este a avea o echipa eficienta, si nu angajati care lucreaza independent unii de altii. Astfel, urmatorul calup de exercitii este destinat construirii echipei eficiente prin demonstrarea urmatoarelor atribute: importanta focusarii atentiei si asupra celorlalti, invatarea participantilor sa se concentreze si pe detaliile nesemnificative dar care pot conduce catre succes, invatarea membrilor echipei sa gaseasca mai multe solutii cand intampina o problema, demonstarea meritelor lucrului in echipa, si grabirea procesului de dezvoltare a muncii in echipa.

Jocurile din aceasta sectiune sunt unele dintre cele mai distractive. Apeland la imaginatia creativa a participantilor, jocurile vor avea mereu rezultate surprinzatoare si unice. Membrii echipei vor avea de creat numerose lucruri, vor fi pusi in situatii limita, situatii ciudate in care vor trebui sa gaseasca solutii rapide si practice. In urma acestor jocuri, participantii la team building isi vor putea pune in practica ideile mai usor, vor fi mai deschisi catre ideile celorlalti, vor invata sa-si foloseasca creativitatea in cel mai util mod pentru ei si pentru echipa.

Este important ca o echipa sa-si cunoasca atat valoarea cat si valorile dupa care se ghideaza. Pentru ambele variante, pachetul urmator de jocuri este mai mult decat util, echipa invatand sa valorifice mai mult valoarea unei decizii luata la nivel de echipa sau valoarea unui efort comun. Se poate arata foarte usor cum persoane cu interese diverse pot alcatui o echipa echilibrata si eficienta. Participantii la team building vor avea oportunitatea de a invata sa-si aprecieze echipa, si de a observa importanta sa ca individ in cadrul echipei.

Acest tip de jocuri este indicat in special team building-urilor la care participa mai multe echipe din cadrul unei companii. De exemplu, o companie care are nevoie de colaborare intre departamentul de marketing si cel de creatie in vederea lansarii unui nou produs, va putea utiliza acest tip de exercitii pentru ca cele doua echipe sa se obisnuiasca una cu cealalta. Facand ambele echipe aceleasi lucruri, va creste nivelul de competitivitate si va oferi debriefing-uri interesante pe tema competitie versus cooperare.